Aluminium rond paneel Space Design Project

- Nov 30, 2017 -

Met de vooruitgang van de technologie, is het screenen van films in bioscopen gedigitaliseerd, stapels filmhaspels worden niet langer opgestapeld in screeningzalen. Vroeger werden films opgeslagen in filmhaspels, films worden in bioscopen vertoond door rollen in projectoren te laten draaien. De ontwerpers namen de draaiende beweging van de rollen aan als het thema van deze cinema, vastgelegd en afgebeeld in een indrukwekkende en modernistische filmkijkomgeving.


5.jpg


Als het publiek de lobby binnenkomt, worden ze getroffen door ronde platen die over het hele plafond zijn geplaatst. Filmhaspels worden afgebeeld als enorme ronde platen met een diameter van 2,8 meter, die zorgvuldig door ontwerpers met elkaar zijn verbonden, vormen samen een enorm en krachtig plafondelement. Deze platen zijn gerangschikt om elkaar nauw te overlappen en zijn in verschillende hoogtes geplaatst. Het houtnerfpatroon en het verlichtingseffect creëren samen een gevoel van beweging en ophanging, dat lijkt op filmrollen die zijn bevroren in het midden van de rotatie. De platen zijn aluminium panelen geverfd met houtpatronen, waarbij het houtnerfpatroon het 3D-effect verbetert en textuur toevoegt aan de vlakke aluminiumpanelen .

De ontwerpers hebben aardetinten gebruikt als hoofdkleurenschema voor dit project, waardoor een milde en warme sfeer in de lobby ontstaat. Stenen in 2 verschillende tinten bruin worden op de vloer gebruikt, deze lange stenen strepen komen overeen met de ronde plafondeck, de donkere stenen imiteren schaduwen die deze platen op de vloer werpen. Het lineaire vloerpatroon versterkt ook het bewegingsgevoel van de plafondfunctie, wat resulteert in een dynamische sfeer in de lobby.


3.jpg


de ronde platen die filmhaspels voorstellen, lopen door het hele plafond, wat het publiek een visuele schok bezorgt, maar tegelijkertijd creëren de aardetinten een warme sfeer in de lobby


1.jpg


stenen strepen in 2 verschillende tinten bruin zijn parallel aan de ronde platen onder het plafond, die zorgvuldig zijn gekoppeld door ontwerpers


2.jpg


6.jpg


4.jpg